Home Εκδηλώσεις ΝΤΥΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

ΝΤΥΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

0
ΝΤΥΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η «Πράσινη Ασπίδα» στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, έστησε ένα «πράσινο» περίπτερο στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, όπου μοίρασε «δώρα» σε μικρούς και μεγάλους… διαδίδοντας την ίδια ώρα το μήνυμα για ένα οικολογικό περιβάλλον. 

 
Σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα αγάπης και προσφοράς, το μήνυμα σεβασμού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, φίλοι και μέλη της οργάνωσης βρίσκονταν και φέτος στο περίπτερο για να μοιράσουν στους περαστικούς δωρεάν δενδρύλλια διαφόρων ειδών, εφημερίδες  και άλλα οικολογικά δώρα. Ανάμεσα στους επίσκέπτες του περιπτέρου ήταν και επίσημοι προσκεκλημένοι και σημαίνοντες προσωπικότητες του τόπου μας, όπως οι υπουργοί Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης και Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου. 

 
Τα δωράκια αγάπης της «Πράσινη Ασπίδα» ήταν συμβολικού χαρακτήρα, γι’ αυτό άλλωστε ήταν μικρά δενδρύλλια, για δενδροφύτευση, και ρούχινες τσάντες. Η όλη εκδήλωση ήταν κάτω από την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,  κ. Σοφοκλή Αλετράρη.
 
Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, που κατέφθασαν για να καλύψουν το γεγονός, ο κος Αλετράτρης τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ως ξεχωριστό και αγνό σκοπό την προώθηση και ανταλλαγή μηνυμάτων προς όλους για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Κάνοντας αναφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα επεσήμανε ότι η ουσιαστική επίλυσή τους βασίζεται στην αλλαγή της αντίληψης που επικρατεί αναφορικά με τη σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η επιτακτική ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια προτεραιότητα με σημασία ίδια με αυτή της οικονομικής ανάπτυξης. Τέλος ο Υπουργός αφού συνεχάρει τα μέλη και τους υποστηρικτές της Πράσινης Ασπίδας, τόσο για την εκδήλωση όσο και για τη γενικότερη δράση τους, τους ευχήθηκε καλή δύναμη για συνέχιση στο ανιδιοτελές έργο που ξεκίνησε από το 1999.
 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Πράσινης Ασπίδας», κ. Κυριάκος Ανδρέου, υπογράμμισε τόσο τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων όσο και την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη περιβαλλοντικών εκδηλώσεων από την πολιτεία. Επίσης ευχαρίστησε όλους τόσο για την προθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδήλωση όσο και για τη συνεχή τους στήριξη στην «Πράσινη Ασπίδα», δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι αγώνες της δεν θα σταματήσουν ποτέ.


Η «Πράσινη Ασπίδα» θέλει να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Σοφοκλή Αλετράρη, τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη , το Τμήμα Δασών και την εταιρεία Dixan.
 
Exit mobile version