Home Περιβάλλον & Άνθρωπος Δυσοσμία στους δήμους από καμένα σκουπίδια!

Δυσοσμία στους δήμους από καμένα σκουπίδια!

0

Έντονη και ανυπόφορη η δυσοσμία καμένων σκουπιδιών στους δήμους των Πολεμιδιών και του Ύψωνα. Τεράστιο χαρακτηρίζεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δήμων κυρίως τις βραδινές ώρες. Πολλοί είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση , και καταγγέλλουν πως με αυτή τη κατάσταση προκαλούνται αναπνευστικά προβλήματα σε ευάλωτες ομάδες που κατοικούν στην περιοχή, ενώ επισημαίνουν πως εισπνέουν αέρα που περιέχει τοξίνες και η όλη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο Παντελής Ευτυχίου δήμαρχος του Ύψωνα, τοποθετείται επί του θέματος και λέει: «Ως δήμος έχουμε προωθήσει το θέμα σε επίπεδο Υπουργείου και έχει δώσει οδηγίες προς τον ΟΕΔΑ να προχωρήσει σε προσφορά για να γίνει επιχωμάτωση έτσι ώστε να σφραγιστούν τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της καύσης, μέχρι να γίνει πλήρης αποκατάσταση». Ο κ. Ευτυχίου σημείωσε πως «το όλο ζήτημα είναι πολύ σοβαρό». Εξήγησε ότι το θέμα της έντονης δυσοσμίας προέρχεται από τον πρώην σκυβαλότοπο Βατί λόγω των σκουπιδιών που αποσυντίθενται. Τα σκουπίδια στη σήψη τους δημιουργούν μεθάνιο με αποτέλεσμα λόγω της ζέστης να κάνουν ανάφλεξη. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται καπνοί και ρηγάτα εκεί που στοιβάζονται. «Όταν φυσάει βόρεια η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική», επισημαίνει ο δήμαρχος, λέγοντας πως το μεγαλύτερο πλήγμα το επωμίζονται οι δημότες του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «την περασμένη Παρασκευή είχαμε προβεί σε επιτόπια επίσκεψη στο σημείο. Το όλο ζήτημα θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία του συμβουλίου του ΟΕΔΑ, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», είπε.

Ο κ. Ευτυχίου καταληκτικά σημείωσε πως «το πρόβλημα με την δυσοσμία θα πρέπει να το λύσει η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), η οποία έχει τη δικαιοδοσία και διαχείριση του πρώην σκυβαλότοπου Βατί, μαζί με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο έχει αναλάβει τη μόνιμη αποκατάσταση του χώρου βάσει των μελετών που έχουν γίνει».

Exit mobile version