Banner
Αρχική Ειδήσεις

Ειδήσεις

Share
Default Featured Image
Share

Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε Αγία Βαρβάρα – Αλάμπρα – Νήσου

water156


Μη ασφαλές προς πόση είναι το νερό σε κοινότητες των επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε δείγματα πόσιμου νερού που λήφθηκαν από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στο δίκτυο υδατοπρομήθειας των κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας και Πέρα Χωρίου Νήσου, διαπιστώθηκε ότι το πόσιμο νερό παρουσιάζει αποκλίσεις από συγκεκριμένες χημικές παραμέτρους, που το καθιστούν μη ασφαλές προς πόση και χρήση για παρασκευή τροφίμων.


Πρόσθετα των πιο πάνω, δείγματα έχουν ληφθεί και από το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Καλού Χωρίου Λάρνακας, τα οποία επίσης έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν αποκλίσεις σε συγκεκριμένες χημικές παραμέτρους, οι οποίες το καθιστούν μη ασφαλές προς πόση και χρήση για παρασκευή τροφίμων.

Ως εκ τούτου, καταλήγει το Υπουργείο Υγείας, καλούνται οι κάτοικοι των πιο πάνω κοινοτήτων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης που έχει εντοπιστεί.

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδηλώσεις

Απόψεις

Απόψεις

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά Άρθρα
Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Above the clouds

1η Μαρτίου 2026 Η Πράσινη Ασπίδα συμμετέχει στο φεστιβάλ Above the Clouds...

Κύριες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ολοκληρώθηκαν με τερράστια επιτυχία οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις σε Σούνι- Ζανακιά...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...