Banner
Αρχική Επικίνδυνο το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες

Επικίνδυνο το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες

Share
Default Featured Image
Share
Επικίνδυνο το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες

rouxa

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;
Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την υγεία μας, σύμφωνα με την Dailymail.

Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε φορτίο με ρούχα περιέχει 100 εκατομμύρια e.Coli!«Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής» τονίζει η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Οι ανησυχίες της Bloomfield προέρχονται από μια γερμανική μελέτη που έδειξε ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες ήταν γεμάτα με τον ιό του σταφυλόκοκκου, στον οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς!

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδηλώσεις

Απόψεις

Απόψεις

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά Άρθρα
Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Above the clouds

1η Μαρτίου 2026 Η Πράσινη Ασπίδα συμμετέχει στο φεστιβάλ Above the Clouds...

Κύριες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ολοκληρώθηκαν με τερράστια επιτυχία οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις σε Σούνι- Ζανακιά...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...