Banner
Αρχική Καταδικάζει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα ο Σύνδεσμος Μελισσοκόμων

Καταδικάζει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα ο Σύνδεσμος Μελισσοκόμων

Share
Default Featured Image
Share

melisses

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας μελισσοκόμων Apimondia, Gille Ratia, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο επισκέπτεται παράνομα τα κατεχόμενα και δήλωσε ότι η τ/κ ένωση μελισσοκόμων έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος της διεθνούς οργάνωσης, απέστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων.



Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι πληροφορήθηκε από τον τ/κ Τύπο ότι ο κ. Gille Ratia πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου είχε συνάντηση με το λεγόμενο πρωθυπουργό και ότι προέβηκε σε δηλώσεις περί αποδοχής της τ/κ ένωσης μελισσοκόμων ως πλήρες μέλος της Apimondia.
Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων ”καταδικάζει ανεπιφύλακτα οποιεσδήποτε ενέργειες τείνουν να προσδώσουν οποιασδήποτε μορφής αναγνώρισης στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Apimondia, της οποίας η Κύπρος δια του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων είναι πλήρες μέλος”.
Ο σύνδεσμος μας, σημειώνεται, έχει ενημερώσει το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ παράλληλα ετοιμάστηκε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο με αίτημα τη διάψευση, εάν πρόκειται περί παραποίησης δηλώσεων του ή άμεση απόσυρση και ανασκευή των εντυπώσεων που δημιούργησε η απαράδεκτη ενέργεια του.
Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος τόσο στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μελισσοκόμων E.P.B.A., στην οποία κατέχει την πολύ τιμητική θέση του αντιπροέδρου, καθώς επίσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Apimondia.
”Οι συνάδερφοι Τουρκοκύπριοι μελισσοκόμοι μπορούν εάν πράγματι τους ενδιαφέρουν τα μελισσοκομικά θέματα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους οργανισμούς μέσα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...