Banner
Αρχική Κόκκινος συναγερμός για το Διοξείδιο του Άνθρακα

Κόκκινος συναγερμός για το Διοξείδιο του Άνθρακα

Share
Default Featured Image
Share

rypoi erg

Αμερικανοί επιστήμονες εξέφρασαν την Παρασκευή την ανησυχία τους μετά τη δημοσίευση μελέτης που αναφέρει ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης ξεπέρασαν για πρώτη φορά το ψυχολογικό όριο των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm).

Τους υπολογισμούς που αποκαλύπτουν ότι το διοξείδιο του άνθριακα έφτασε τα 400.03 ppm ανακοίνωσε το κέντρο ερευνών National Oceanic and Atmospheric Administration που βρίσκεται στη Μάουνα Λόα στη Χαβάη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από μετρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Οι υπολογισμοί αυτοί, πάντως, δεν συμφωνούν με εκείνους που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Στην τελευταία του μέτρηση στις 9 Μαΐου παρουσιάζει τα επίπεδα του C02 στα 399.73 ppm.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, επί 800.000 χρόνια τα επίπεδα CO2 δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ τα 300 ppm. H τελευταία φορά που οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης είχαν ξεπεράσει τα 400 ppm ήταν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, πριν από 3,5 με 5 εκατομμύρια χρόνια, πολύ προτού υπάρξει ο άνθρωπος. 

«Είναι σαν να δημιουργούμε ένα κλίμα που ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα» λέει ο Μπομπ Ουάρντ του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τις Κλιματικές Αλλαγές Grantham.

Share
Σχετικά Άρθρα
WebTV

Φεστιβάλ Περιβάλλον Συγγνώμη 2025

Δείτε το πλήρες βίντεο Εδώ       ;

Κύριες Ειδήσεις

Περιβάλλον Συγγνώμη»: Ένα φεστιβάλ γεμάτο δράση, μηνύματα και συμμετοχή – 2.000 νέα δέντρα στο επόμενο ραντεβού!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη» και η φιλανθρωπική...

Κύριες Ειδήσεις

9o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ” Περιβάλλον Συγγνώμη”

Το φωνάζουμε ξανά την Κυριακή 03/8/2025. ” Περιβάλλον Συγγνώμη”! Κάνουμε τα λόγια...

Απόψεις

Kαταδίκη των επεισοδίων εις βάρος οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η Πράσινη Ασπίδα σε πλήρη συντονισμό με To Πράσινο Κόμμα της Κύπρου,...