Home Υγεία Έντονη η αύξηση των κρουσμάτων Κορωνοϊού, συναγερμός προς όλη τη Κύπρο!

Έντονη η αύξηση των κρουσμάτων Κορωνοϊού, συναγερμός προς όλη τη Κύπρο!

0

Όλο και αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Κορωνοϊού μιας και χθες Τρίτη 20/10 καταγράφηκαν 152 νέα περιστατικά της νόσους. Απανωτές ήταν οι προειδοποιήσεις από το  Υπουργείο Υγείας και Επιδημιολογική Ομάδας ότι το «διάλειμμα» των πιο μειωμένων κρουσμάτων δεν προκαθόριζαν απαραίτητα μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για το νησί.

Ως εκ τούτου, τα κρούσματα ήταν μειωμένα σε σχέση με άλλες ημέρες αφού δεν πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες την Κυριακή και δεν είχαμε αποτελέσματα από τα διάφορα προγράμματα (ΚΟΠ, Γηροκομεία κ.α). Έτσι δεν είχε ολοκληρωθεί η εργαστηριακή διάγνωση των δειγμάτων και ο αριθμός τους την Δευτέρα άγγιξέ μόνο τα 43 κρούσματα.

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης καθηγητής Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από νωρίς εκτίμησε ότι  θα είχαμε τριψήφιο αριθμό, αφού  τα εργαστήρια στη Λεμεσό δεν δούλεψαν την Κυριακή.

Όσον αφορά στην ακτινογραφία των κρουσμάτων της Τρίτης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 4,410 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 152 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Μετά από ανακοίνωση, πέραν του 70% των ατόμων που εξετάστηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, παρουσίασαν συμπτώματα και πολλοί εξ αυτών αποτελούν επαφές και ανέπτυξαν συμπτωματολογία, ενώ βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό.

Τεράστια είναι η ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι από τα αποτελέσματα, επισημαίνονται τα 18 άτομα που προέκυψαν από δειγματοληψίες που έγιναν στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Από αυτά τα 18 κρούσματα μόλις τα 2 έκαναν την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, ενώ τα υπόλοιπα 16 άτομα παραπέμφθηκαν από τον Προσωπικό τους Ιατρό λόγω συμπτωμάτων. Επίσης, πέραν του 70% των ατόμων που εξετάστηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, παρουσίασαν συμπτώματα και πολλοί εξ αυτών αποτελούν επαφές και ανέπτυξαν συμπτωματολογία, ενώ βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό.

Η αύξηση του αριθμού των συμπτωματικών ατόμων συνεπακόλουθα θα φέρει αύξηση των ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας ή ακόμα και υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας είναι ήδη αυξημένος, όπως και οι πιθανότητες τις επόμενες ημέρες να παρατηρηθούν ακόμα περισσότερες εισαγωγές τόσο σε θαλάμους όσο και στις ΜΕΘ.

Exit mobile version