Banner
Αρχική Λιμνοθάλασσα με γλάρους το γήπεδο της Διανελλείου…

Λιμνοθάλασσα με γλάρους το γήπεδο της Διανελλείου…

Share
Default Featured Image
Share
limnothalassaΜετά τις αλυκές της Ουμ Χαράμ και του αεροδρομίου, η Λάρνακα απέκτησε το τελευταίο διάστημα και μια τρίτη λίμνη, στο κέντρο της πόλης. Η νέα λιμνοθάλασσα, στο γήπεδο της Διανελλείου Τεχνικής, κατακλύζεται ήδη από σμήνη γλάρων, ενώ τα φλαμίγκο που ευδοκιμούν στις άλλες δύο, φαίνεται ότι δεν την αντιλήφθηκαν ακόμη.

Οι κάτοικοι της περιοχής Χρυσοσπηλιώτισσας στη Λάρνακα, περιγράφοντας με δόση μαύρου χιούμορ την κατάσταση, καλούν τους αρμοδίους να λάβουν – επιτέλους – μέτρα πριν αρχίσουν και τα φλαμίγκο να ζουν στη λίμνη της Διανελλείου και το γήπεδο της Τεχνικής κηρυχθεί εκ των νέων δεδομένων σε… νέο προστατευμένο υγροβιότοπο της πόλης!

Με αυτές τις τραγελαφικές μεν αλλά παραστατικές περιγραφές δίνουν το στίγμα του μεγάλου μπελά που έχουν στη ζωή τους, οι κάτοικοι της Λάρνακας, των οποίων οι οικείες και τα διαμερίσματα συνορεύουν με την πρώην Διανέλλειο Τεχνική.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

9o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ” Περιβάλλον Συγγνώμη”

Το φωνάζουμε ξανά την Κυριακή 03/8/2025. ” Περιβάλλον Συγγνώμη”! Κάνουμε τα λόγια...

Απόψεις

Kαταδίκη των επεισοδίων εις βάρος οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η Πράσινη Ασπίδα σε πλήρη συντονισμό με To Πράσινο Κόμμα της Κύπρου,...

UncategorizedΕπικαιρότητα

Διαγωνισμός αειφόρων δράσεων για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Είσαι εκπαιδευτικός ή διευθυντής/τρια  σε νηπιαγωγείο ή δημοτικό και στο σχολείο σου...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

9ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Πράσινης Ασπίδας

Έρχεται ξανά το φεστιβάλ που όλοι περιμένετε! Στις 3 Αυγούστου 2025 φωνάζουμε...