Banner
Αρχική Ταξίδια στη Σελήνη θα προσφέρει αμερικανική εταιρεία

Ταξίδια στη Σελήνη θα προσφέρει αμερικανική εταιρεία

Share
Default Featured Image
Share

feggari

Ιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Σελήνη, εάν υλοποιηθούν τα σχέδια της ιδιωτικής αμερικανικής εταιρείας Golden Spike Company.

Ιδρυτές της εταιρείας είναι πρώην αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA, οι οποίοι κοστολογούν την πρώτη τουριστική βόλτα στο φεγγάρι σε 7-8 δισ. δολάρια με το κόστος να βαίνει μειούμενο στη συνέχεια.

Όσο για τους ιδιώτες, μια πτήση μετ’επιστροφής και περίπατο στη Σελήνη θα έχει κόστος της τάξης του 1,5 δισ. δολαρίων.

Οι τιμές είναι αντίστοιχες με τα κόστη ερευνητικών αποστολών στη Σελήνη, ενώ θα χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες τεχνολογίες πυραύλων.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Golden Spike Company είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον, στην Πολιτεία του Τέξας (νότιες ΗΠΑ).

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδηλώσεις

Απόψεις

Απόψεις

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά Άρθρα
Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Above the clouds

1η Μαρτίου 2026 Η Πράσινη Ασπίδα συμμετέχει στο φεστιβάλ Above the Clouds...

Κύριες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ολοκληρώθηκαν με τερράστια επιτυχία οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις σε Σούνι- Ζανακιά...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...