Banner
Αρχική Φωτοβολταϊκά δίνουν ρεύμα σε δύο εκατ. φτωχούς πολίτες του Περού

Φωτοβολταϊκά δίνουν ρεύμα σε δύο εκατ. φτωχούς πολίτες του Περού

Share
Default Featured Image
Share

fotov.spiti

Η κυβέρνηση του Περού έχει στόχο την παροχή ηλεκτρισμού σε δύο εκατομμύρια πολίτες της χώρας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ο υπουργός Ενέργειας και Εξορύξεων του Περού, Χόρχε Μερίνο δήλωσε πως το Εθνικό Πρόγραμμα Ηλεκτροδότησης των Νοικοκυριών με Φωτοβολταϊκά θα απευθύνεται σε φτωχά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε πρώτη φάση θα επωφεληθούν 500.000 πάρα πολύ φτωχά νοικοκυριά χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Πέραν του κοινωνικού σκοπού αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά οι εγκαταστάτες οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Οι δημοπρατήσεις των έργων θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Κοντουμάζα, μια επαρχία στα νοτιοανατολικά της περιοχής Καχαμάρα, όπου εγκαταστάθηκαν 1601 φωτοβολταϊκά πάνελ. Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 95% των κατοίκων του Περού θα έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα ως το 2016.

Στο Περού όπως στην Αφρική, στη ΝΑ Ασία και σε άλλες αναπτυσσόμενες περιοχές οι κάτοικοι καταφεύγουν στη λύση των ιδιαιτέρως επιβλαβών για την υγεία λαμπτήρων κηροζίνης για φωτισμό.


ΠΗΓΗ: econews.gr

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

9o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ” Περιβάλλον Συγγνώμη”

Το φωνάζουμε ξανά την Κυριακή 03/8/2025. ” Περιβάλλον Συγγνώμη”! Κάνουμε τα λόγια...

Απόψεις

Kαταδίκη των επεισοδίων εις βάρος οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η Πράσινη Ασπίδα σε πλήρη συντονισμό με To Πράσινο Κόμμα της Κύπρου,...

UncategorizedΕπικαιρότητα

Διαγωνισμός αειφόρων δράσεων για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Είσαι εκπαιδευτικός ή διευθυντής/τρια  σε νηπιαγωγείο ή δημοτικό και στο σχολείο σου...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

9ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Πράσινης Ασπίδας

Έρχεται ξανά το φεστιβάλ που όλοι περιμένετε! Στις 3 Αυγούστου 2025 φωνάζουμε...