Banner
Αρχική Ψάρεψαν «προϊστορικό» καρχαρία με 300 δόντια!

Ψάρεψαν «προϊστορικό» καρχαρία με 300 δόντια!

Share
Default Featured Image
Share

2132_chlamydoselachus-anguineus-garman-1884

Με μήκος περίπου δύο μέτρα, το είδος αυτό που υπολογίζεται πως βρίσκεται στη γη εδώ και 80 εκατομμύρια χρόνια, πιάστηκε σε βάθος 700 μέτρων.

Ένα σπάνιο είδος «προϊστορικού» καρχαρία ψάρεψαν ψαράδες στην Βικτώρια της Αυστραλίας, που έπαθαν σοκ μόλις είδαν τι ήταν στα αγκίστρια τους!

Με χρώμα σκούρο καφέ, μήκος σχεδόν δύο μέτρα και πραγματικά τρομακτικά σαγόνια, ο καρχαρίας είναι πραγματικά τρομακτικός! Ακόμα περισσότερο καθώς διαθέτει 300 κοφτερά δόντια, σε 25 σειρές μάλιστα, τα οποία και του επιτρέπουν να καταπίνει ολόκληρο το θήραμά του μεμιάς.

Το είδος αυτό του καρχαρία είναι γνωστό και ως «ζωντανό απολίθωμα», καθώς υπολογίζεται πως βρίσκεται στη γη εδώ και 80 εκατομμύρια χρόνια.

Θεωρείται μάλιστα ένα από τα μόλις δύο είδη που εξακολουθούν να υπάρχουν στον πλανήτη από την περίοδο εκείνη. Αν και συνήθως συναντάται σε βάθη άνω των 1.500 μέτρων, οι ψαράδες το έπιασαν στα 700 μέτρα.

Πηγή: perierga.gr

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...