Banner
Αρχική Βιώσιμη διαχείριση της αλιείας τόνου για το 2013 επιθυμεί η ΕΕ

Βιώσιμη διαχείριση της αλιείας τόνου για το 2013 επιθυμεί η ΕΕ

Share
Default Featured Image
Share

tonos

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την στήριξή της για τη βιώσιμη διαχείριση του τόνου κατά τη διάρκεια της κύριας αλιευτικής περιόδου του 2013 στη Μεσόγειο και στον ανατολικό Ατλαντικό.



Κατά την περίοδο από τις 26 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου, επιτρέπεται σε μεγάλα σκάφη και γρι-γρι να αλιεύουν τόνο. Μαζί με τις ιχθυοπαγίδες, οι ποσοστώσεις για τα γρι-γρι αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής ποσόστωσης της ΕΕ για το 2013, που ισοδυναμεί με 7548,1 τόνους. Στον τομέα της αλιείας δραστηριοποιούνται σκάφη από επτά κράτη μέλη της ΕΕ (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρο).

Η αλιεία του τόνου ρυθμίζεται από την διεθνή επιτροπή για τη διατήρηση των θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT), στην οποία συμμετέχουν η ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Η ICCAT υιοθέτησε ένα ενισχυμένο πολυετές σχέδιο αποκατάστασης του ερυθρού τόνου στην τελευταία ετήσια συνεδρίασή της, τον Νοέμβριο του 2012. Το σχέδιο προωθεί την βιώσιμη διαχείριση του αποθέματος και εισάγει ορισμένα νέα μέτρα ελέγχου.

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδηλώσεις

Απόψεις

Απόψεις

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά Άρθρα
Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Above the clouds

1η Μαρτίου 2026 Η Πράσινη Ασπίδα συμμετέχει στο φεστιβάλ Above the Clouds...

Κύριες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ολοκληρώθηκαν με τερράστια επιτυχία οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις σε Σούνι- Ζανακιά...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...