Banner
Αρχική Διπλάσια εγκατεστημένη ισχύς ως το 2016 – 500 GW παγκοσμίως

Διπλάσια εγκατεστημένη ισχύς ως το 2016 – 500 GW παγκοσμίως

Share
Default Featured Image
Share

aiolika

Η εγκατάσταση αεροτουρμπινών θα διπλασιαστεί ως το 2016, παρά την κρίση που ταλανίζει ορισμένες σημαντικές αγορές όπως η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά το τρέχον έτος έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 46 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council -GWEC).

Στα τέλη του 2016 εκτιμάται ότι η παγκόσμια εγκατεστημένη αιολική ισχύς θα ανέρχεται σε 500 Γιγαβάτ με επιπλέον ισχύ της τάξης των 60 Γιγαβάτ ετησίως. Το GWEC προβλέπει μέση ετήσια αύξηση της αιολικής αγοράς της τάξης του 8%. Κατά την πενταετία 2012-2016 προβλέπεται να εγκατασταθούν 255 Γιγαβάτ, με σωρευτική μέση ανάπτυξη που πλησιάζει το 16%.

Κινητήριες δυνάμεις της αναπτυξιακής πορείας του κλάδου θα είναι οι αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, αλλά και νέες αγορές από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία εκτιμά το GWEC. Η Ασία θα προσπεράσει την Ευρώπη ως μεγαλύτερη αιολική αγορά με πρόβλεψη για 118 Γιγαβάτ ως το 2016. Στη Γηραιά Ήπειρο τη σκυτάλη από την Ισπανία κατά πρώτο λόγο και τη Γερμανία στη συνέχεια θα αναλάβουν νέες αιολικές δυνάμεις όπως οι Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Σουηδία. 

Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...