Banner
Αρχική Τα υπέρβαρα παιδιά ζουν λιγότερο

Τα υπέρβαρα παιδιά ζουν λιγότερο

Share
Default Featured Image
Share

baby-milk

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο αυξάνεται για όσους έχουν ή είχαν αυξημένο βάρος στα 18 τους, καθώς η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει το συγκεκριμένο ρίσκο. Η έρευνα αυτή έδειξε πως οι νέοι που είναι υπέρβαροι παρουσιάζουν ίδιο ρίσκο με αυτούς που καπνίζουν 10 τσιγάρα ημερησίως.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι όσο αυξάνεται το περιττό πάχος, τόσο πιο επικίνδυνο είναι αυτό, όπως και όταν αυξάνεται ο αριθμός των τσιγάρων, πάλι το ρίσκο αυξάνεται και οι «προχωρημένοι» καπνιστές έχουν υπερδιπλάσιο ρίσκο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Αν βέβαια μιλήσουμε για συνδυασμό τον δύο αυτών κινδύνων για την υγεία, δηλαδή για το κάπνισμα και το βάρος και σκεφτούμε ένα υπέρβαρο έφηβο που καπνίζει, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται εις διπλούν και βέβαια είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνει γρήγορα. Για όσους θέλουν να μάθουν καλύτερα ποιος είναι υπέρβαρος και ποιος παχύσαρκος θα πρέπει να δουν το δείκτη σωματικής μάζας του ενδιαφερόμενου. Συγκεκριμένα υπέρβαρος ορίζεται κάποιος που έχει δείκτη σωματικής μάζας μεταξύ 25 – 30, ενώ παχύσαρκος όταν ο δείκτης είναι πάνω από 30.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η μελέτη αυτή δίνει τα ίδια αποτελέσματα (πρόωρου θανάτου) και για όσους ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το κανονικό στην ηλικία των 18 ετών, ειδικά αν είναι καπνιστές.  

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...