Banner
Αρχική Θέμα χρόνου η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής

Θέμα χρόνου η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής

Share
Default Featured Image
Share

exog

Αστρονόμος και πρώην πρόεδρος της Royal Society σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Daily Mail, ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια οι επιστήμονες θα έχουν απαντήσει στο ερώτημα του αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες.

Ο αστρονόμος πιστεύει πως οι αστροφυσικοί θα μπορούν να δουν και να αναλύσουν εικόνες από μακρινούς πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος μέχρι το 2025. «Στα επόμενα 10 ή 20 χρόνια θα μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα από άλλους πλανήτες όπως η Γη, σε άλλα ηλιακά συστήματα» δήλωσε στην συνέντευξη του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψη ζωής σε κάποιους από αυτούς. «Η αναζήτηση για αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα» συμπλήρωσε.

Όταν ερωτήθηκε για τις αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουμε από την επιστήμη μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, ο Rees απάντησε πως είναι πολύ πιθανό να βρεθούν απαντήσεις σε εξαιρετικά σημαντικά ερωτήματα, όπως αυτά για την προέλευση της ζωής, για το που αυτή υπάρχει και κυρίως, για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΕκδηλώσεις

Βότανα και μέλισσες στο επίκεντρο του 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη»

Η κυπριακή ύπαιθρος, ο φυσικός της πλούτος και οι δυνατότητες που δημιουργούνται...

Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...