Banner
Αρχική Πρωτιά στην Ευρώπη για τα φωτοβολταϊκά

Πρωτιά στην Ευρώπη για τα φωτοβολταϊκά

Share
Default Featured Image
Share
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Η Ευρώπη συγκέντρωσε τη μερίδα του λέοντος της νέας εγκατεστημένης ισχύος στα φωτοβολταϊκά το 2011 με ποσοστό 66%, σύμφωνα με στοιχεία του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Joint Research Centre – JRC).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε ηγέτιδα περιοχή στην παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά το 2011 συγκεντρώνοντας το 70% παγκοσμίως.

Το 2011 προστέθηκαν 18,5 Γιγαβάτ φωτοβολταϊκών με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται σε 52 Γιγαβάτ.

Κατά την τελευταία δεκαετία ο κλάδος των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί κατά 40% τη στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει μειωθεί κατά 60%.

Σύμφωνα με το J.R.C. η ταχεία εξάπλωση του κλάδου αποτελεί μέρος των πολιτικών που προωθεί η ΕΕ ώστε να επιτύχει τον στόχο της διείσδυσης των ΑΠΕ κατά 20% έως το 2020. Αυτή τη στιγμή τα φωτοβολταϊκά αντιστοιχούν στο 2% (4% στις περιόδους αιχμής) της συνολικής ζήτησης στην Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που διακρίνονται στα φωτοβολταϊκά είναι, όπως αναφέρει το J.R.C. η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τσεχία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Μεγάλη Βρετανία.

Την ευρωπαϊκή πρωτοκαθεδρία στην εγκατεστημένη ισχύ “απειλεί” η Κίνα όπου παράγεται ήδη περισσότερο από μισό του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού παγκοσμίως.

Η ηλιακή ενέργεια ήταν πρώτη “καθαρή” τεχνολογία παγκοσμίως με 98,5 δισ. Ευρώ, δύο τρίτα εκ των οποίων στην Ευρώπη.

Share
Σχετικά Άρθρα
UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...

Κύριες Ειδήσεις

Το φεστιβάλ που περιμένατε είναι πάλι εδώ: Χέρι με Χέρι,Ηand in Hand Festival

Το θερινό φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός επιστρέφει δυναμικά , ανανεωμένο και...

ΕπικαιρότηταΚαταγγελίες

Εγκληματική αδιαφορία σήμερα ή τραγωδία αύριο;Το Πράσινο κόμμα της Κύπρου καταγγέλλει τμήμα δασών και Δήμο Λευκωσίας

Το Πράσινο Κόμμα Κύπρου καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του Δήμου Λευκωσίας και...

Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...