Banner
Αρχική Αλλοιώνονται τα φυτά από την αύξηση του CO2

Αλλοιώνονται τα φυτά από την αύξηση του CO2

Share
Default Featured Image
Share
fyto
Τις θερμές καλοκαιρινές μέρες όλοι αναζητούμε τη σκιά κάποιου μεγάλου δέντρου. Μην είστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι τα δέντρα θα μας την παρέχουν και στο μέλλον.

Επιστήμονες που ασχολούνται με τη φυσιολογία των φυτών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι τα φυτά αντιδρούν στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μειώνοντας τον αριθμό των πόρων στα φύλλα τους. 

Έτσι εξατμίζεται μικρότερη ποσότητα νερού από την επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται πτώση της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Όπως εκτιμάται, η μείωση της εξάτμισης του νερού από τα φυτά θα έχει επιπτώσεις στον κύκλο του νερού στη Γη, μεταξύ άλλων και στο σύστημα των βροχοπτώσεων. Τα φυτά δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα μέσω μικροσκοπικών πόρών που λέγονται «στόματα». 

Τα κύτταρα που θυμίζουν χείλη ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού σε διοξείδιο του άνθρακα ή προκειμένου να αποβάλει νερό για να μειώσει τη θερμοκρασία του.
Share
Σχετικά Άρθρα
ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...

Επικαιρότητα

Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παραλιακό Χώρο Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.

Επείγουσα Καταγγελία sos Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παραλιακό Χώρο Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Με...

Απόψεις

Υδατικό Πρόβλημα στην Κύπρο

Μας λυπήθηκε ο Θεός. Γιατί αν περιμέναμε από το κράτος  δεν υπάρχει...