Banner
Αρχική Στους 97 οι νεκροί από τον κυκλώνα «Σάντι» στη Ν. Υόρκη

Στους 97 οι νεκροί από τον κυκλώνα «Σάντι» στη Ν. Υόρκη

Share
Default Featured Image
Share

o-tufwnas-santu-prokalese-haos-stis-ipa

Σε τουλάχιστον 97, ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, η αστυνομία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, από ηλεκτροπληξία ή πνίγηκαν όταν η πλημμύρα εισχώρησε στα χαμηλότερα σημεία της πόλης.

Ο κυκλώνας χτύπησε τη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, με ισχυρότατους ανέμους και καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε πλημμύρες και μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Μανχάταν.

Στη Νέα Υόρκη 676.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλουμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι Αρχές θα ξεκινήσουν να μοιράζουν πόσιμο νερό και έτοιμα γεύματα στα προάστεια που παραμένουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Στο μεταξύ, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Ασφαλείας να μετακινηθεί σε προσωρινές εγκαταστάσεις για να πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΕκδηλώσεις

Βότανα και μέλισσες στο επίκεντρο του 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη»

Η κυπριακή ύπαιθρος, ο φυσικός της πλούτος και οι δυνατότητες που δημιουργούνται...

Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...