Banner
Αρχική Ε.Ε.: Πρόταση για τις εκπομπές CO2 στις αεροπορικές εταιρείες

Ε.Ε.: Πρόταση για τις εκπομπές CO2 στις αεροπορικές εταιρείες

Share
Default Featured Image
Share

AEROPLANA-2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναστολή της εφαρμογής του ευρωπαϊκού φόρου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στις αεροπορικές εταιρείες έως την ερχόμενη γενική συνέλευση της Οργάνωσης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (OACI) το φθινόπωρο του 2013, για να επιτευχθεί μια διεθνής συμφωνία.

«Πρότεινα τη διακοπή», δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδια για το Κλίμα, Κόνι Χέντεγκορτ, «καθώς έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να συναφθεί μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο».

«Ωστόσο για να είμαστε σαφείς, αν καμία συμφωνία δεν επιτευχθεί έως αυτήν την ημερομηνία, θα ξαναρχίσουμε από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν. Δεν θα υπάρξει νέα πρόταση», προειδοποίησε.

Η ίδια σημείωσε ότι ενημέρωσε τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ για την πρόταση αυτή και ότι αναμένει την έγκρισή της από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ο ευρωπαϊκός φόρος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2012, υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, όποιας εθνικότητας κι αν είναι, να αγοράζουν το αντίστοιχο του 15% των εκπομπών τους σε CO2 σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...

Κύριες Ειδήσεις

Το φεστιβάλ που περιμένατε είναι πάλι εδώ: Χέρι με Χέρι,Ηand in Hand Festival

Το θερινό φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός επιστρέφει δυναμικά , ανανεωμένο και...