Banner
Αρχική Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η φετινή βροχή των Λεοντιδών

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η φετινή βροχή των Λεοντιδών

Share
Default Featured Image
Share

leontides

Ένα γοητευτικό θέαμα στον ουρανό θα απολαύσουν όσοι ξενυχτήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς έρχεται βροχή από πεφταστέρια. Μαζί με τις Περσίδες του Αυγούστου, οι Λεοντίδες είναι η βροχή διαττόντων που αποσπά περισσότερο το ενδιαφέρον των ερασιτεχνών αστρονόμων, αλλά και των απλών ανθρώπων.


O αριθμός των διαττόντων που θα πέσουν κατά τη διάρκεια της φετινής καταιγίδας δεν θα έχει σημαντικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο που καταγράφεται συνήθως, δηλαδή 40-70 μετέωρα την ώρα.

Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά ουράνια φαινόμενα -από το 1998 έως το 2002 εμφανίζονταν ως πραγματική «θύελλα» μετεώρων. Τέτοιες κορυφώσεις του φαινομένου συμβαίνουν περιοδικά κάθε περίπου 33 χρόνια, και η επόμενη αναμένεται γύρω 2035.

Οι Λεοντίδες παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στις 13 Νοεμβρίου του 1883 στη βορειοανατολική Αμερική, οπότε και εγκαινιάστηκε η σύγχρονη αστρονομία των διαττόντων. 

Η βροχή των Λεοντιδών έχει πάρει το όνομά της από τον αστερισμό του Λέοντα, από την οποίο φαίνεται ότι προέρχονται οι διάττοντες αστέρες.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

Το φεστιβάλ που περιμένατε είναι πάλι εδώ: Χέρι με Χέρι, Περιβάλλον Συγγνώμη!

Το θερινό φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός επιστρέφει δυναμικά , ανανεωμένο και...

ΕπικαιρότηταΚαταγγελίες

Εγκληματική αδιαφορία σήμερα ή τραγωδία αύριο;Το Πράσινο κόμμα της Κύπρου καταγγέλλει τμήμα δασών και Δήμο Λευκωσίας

Το Πράσινο Κόμμα Κύπρου καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του Δήμου Λευκωσίας και...

Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...