Banner
Αρχική Σχέδια κατασκευής κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

Σχέδια κατασκευής κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

Share
Default Featured Image
Share

feggari

Σχέδια για τη δημιουργία κτιρίου στη Σελήνη, το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί από τρισδιάστατους εκτυπωτές αξιοποιώντας υλικά που βρίσκονται στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, αποκάλυψαν αρχιτέκτονες της εταιρείας Φόστερς, σύμφωνα με το BBC.

Βάσει των σχεδίων των αρχιτεκτόνων, αρχικά μια φουσκωτή κατασκευή θα εκτοξευτεί από τον πλανήτη μας στη Σελήνη. Εκεί, το φουσκωτό κέλυφος θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί το τελικό οικοδόμημα από τους τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Ο χειρισμός των εκτυπωτών στη Σελήνη θα γίνεται από ρομπότ. Οι εκτυπωτές θα χρησιμοποιούν υλικό από το έδαφος της Σελήνης για να «χτίσουν» το οικοδόμημα.

Οι αρχιτέκτονες προτείνουν ως ιδανικότερο σημείο για την ανέγερση του κτιρίου το νότιο πόλο της Σελήνης. Το οικοδόμημα θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ανθρώπους ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασής του.

Το 2010, ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον Στέιτ ανακάλυψε ότι το έδαφος της Σελήνης περιέχει αλουμίνιο, σίδηρο, πυρίτιο, ασβέστιο και οξείδιο του μαγνησίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή σταθερών αντικειμένων.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Nτύνουμε για 25η Χρονιά τη λεωφόρο Μακαρίου στα πράσινα!

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, βαδίζουμε μαζί για να μετατρέψουμε το μαύρο σε...

ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...