Banner
Αρχική «Θορυβώδη» θηράματα προτιμούν τα δελφίνια

«Θορυβώδη» θηράματα προτιμούν τα δελφίνια

Share
Default Featured Image
Share

dolphins

Θορυβώδη θηράματα προτιμούν τα δελφίνια, σύμφωνα με έρευνα του θαλάσσιου βιολόγου Glenn Dunshea, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Royal Society Biology Letters.

Στο πλαίσιο της έρευνάς του ο Δρ. Dunshea συνέλεξε δείγματα περιττωμάτων και γαστρικού υγρού από 19 ρινοδέλφινα που ξεβράστηκαν σε ρηχά νερά στη Φλόριντα.

Για να διαπιστώσει με τι είχαν τραφεί τα δελφίνια, ο ερευνητής χρησιμοποίησε την τεχνική της «μοριακής ανίχνευσης θηράματος», η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι το DNA του θηράματος επιβιώνει από τη διαδικασία της πέψης, οπότε μπορεί να ανιχνευθεί στα περιττώματα και το γαστρικό υγρό.
Όπως ανακάλυψε ο Δρ. Dunshea αναλύοντας τα δείγματα στο εργαστήριο, τα δελφίνια προτιμούν τα«θορυβώδη» θηράματα.

«Τα 19 ρινοδέλφινα έχουν στο διατροφολόγιό τους μεγάλο ποσοστό ψαριών που κάνουν θόρυβο», δήλωσε ο ερευνητής διευκρινίζοντας ότι όταν αναζητούν τροφή τα θαλάσσια θηλαστικά κάνουν ησυχία και περιμένουν να ακούσουν ήχους για να εντοπίσουν τα θηράματά τους.

Το γεγονός ότι τα θορυβώδη ψάρια είναι δυσεύρετα στο οικοσύστημα, συγκριτικά με άλλα κοινά ψάρια που ανιχνεύθηκαν στα δείγματα των δελφινιών, καταδεικνύει ότι πρόκειται για συνειδητή και όχι τυχαία επιλογή.

Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...