Banner
Αρχική Ταϊλάνδη: Πετρελαιοκηλίδα κατέστρεψε επίγειο παράδεισο

Ταϊλάνδη: Πετρελαιοκηλίδα κατέστρεψε επίγειο παράδεισο

Share
Default Featured Image
Share

oil-spill1234234523423423

Αγώνα δρόμου συνεχίζουν να δίνουν τα μέλη συνεργείων καθαρισμού στην Ταϊλάνδη, προκειμένου να περιορίσουν τις επιπτώσεις από διαρροή πετρελαίου σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της ασιατικής χώρας.

Η εταιρεία «PTT Global Chemical» παραδέχτηκε με επίσημη ανακοίνωση της τη διαρροή 50.000 λίτρων πετρελαίου την Κυριακή στη θάλασσα περιμετρικά του νησιού Σάμετ. Νωρίτερα, οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην εκκένωση ολόκληρων παραθαλάσσιων τμημάτων του νησιού, καθώς οι πρώτες κηλίδες πετρελαίου έκαναν απειλητικά την εμφάνισή τους.

Με δήλωση του από τη Μοζαμβίκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Plodprasop Suraswadi, εξήγησε την Τετάρτη πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αλιείας.

Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα θα χρειαστεί να ζητήσει τη συνδρομή γειτονικών κρατών για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Όπως μετέδωσε την Τετάρτη το euronews, στρατιώτες και απλοί εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απομακρύνουν από τις ακτές του νησιού περίπου 50.000 λίτρα πετρελαίου. Την ίδια στιγμή περιβαλλοντολόγοι και ακτιβιστές κάνουν λόγο για μια τεράστια οικολογική καταστροφή.


Οι κάτασπρες παραλίες έχουν καλυφθεί από τόνους πετρελαίου και τα άλλοτε σμαραγδένια νερά έχουν γίνει μαύρα, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Το νησί Σάμετ αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι εργασίες καθαρισμού θα διαρκέσουν εβδομάδες.




Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΕκδηλώσεις

Βότανα και μέλισσες στο επίκεντρο του 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη»

Η κυπριακή ύπαιθρος, ο φυσικός της πλούτος και οι δυνατότητες που δημιουργούνται...

Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...