Banner
Αρχική Ιδού το «ολινγκίτο», ένα από τα τελευταία άγνωστα σαρκοβόρα θηλαστικά

Ιδού το «ολινγκίτο», ένα από τα τελευταία άγνωστα σαρκοβόρα θηλαστικά

Share
Share
olinguito
 Ένα νέο είδος θηλαστικού που ζει στην αμερικανική ήπειρο ταυτοποίησαν επιστήμονες -μία σπάνια ανακάλυψη για τον 21ο αιώνα που διαψεύδει την αντίληψη ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη κρυφές γωνιές. 
 
Πρόκειται για ένα μικρό σαρκοβόρο θηλαστικό που μοιάζει με ρακούν και ζει μόνο στα δάση των Άνδεων. Oνομάστηκε ολινγκίτο και είναι το πρώτο σαρκοβόρο θηλαστικό που ανακαλύπτεται στο δυτικό ημισφαίριο τα τελευταία 35 χρόνια.
 
Το βάρος του κυμαίνεται κοντά στο ένα κιλό, το μήκος του φτάνει τα 35 εκατοστά και το τρίχωμά του έχει ανοικτό καστανό χρώμα. Ανήκει στους Προκυνίδες.
 
Η ανακάλυψη πιστώνεται σε επιστήμονες του Σμιθσόνιαν αλλά το μικρό ζώο ήταν τελικά κρυμμένο σε κοινή θέα: Επιστήμονες του ιδρύματος εντόπισαν οστά και δέρμα του ζώου που είχε καταχωρηθεί σε μουσείο στο Σικάγο και είχε «παρεξηγηθεί» για άλλο είδος της ίδιας οικογένειας.
 
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...