Banner
Αρχική Ειδήσεις

Ειδήσεις

Share
Default Featured Image
Share

Πίσω από τον εθνικό στόχο για τις ΑΠΕ η Κύπρος

fotovoltaiko-parko

Περισσότερη χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, αναμένεται να ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έτσι ώστε η Κύπρος να καταφέρει να εξασφαλίσει τον εθνικό στόχο του 16%, όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Ηνωμένα Έθνη όπου οι αρχηγοί κρατών θα επιχειρήσουν να θέσουν κοινούς στόχους για τα έτη 2020-2030 για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας βρίσκεται αρκετά πίσω από τον εθνικό στόχο και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαικής Ένωσης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Θα ζητήσουμε κάποια επιπλέον χρηματοδότηση ούτως ώστε να γίνουν κάποιες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό, των ανανεώσιμων πηγών και των κλιματικών αλλαγών, ούτως ώστε να καταφέρουμε να εξισωθούμε με τον μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και σε δεύτερη συνάντηση στο επίκεντρο της οποίας θα τεθούν θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας, το Δεκέμβριο, στη Λίμα του Περού.

Αξίζει, ωστόσο σημειωθεί ότι η Κύπρος αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, καταγράφει τα τελευταία χρόνια σταδιακή αύξηση, όσον αφορά τη συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτή είναι και η προσπάθεια που καταβάλλεται ούτως ώστε να πετύχουμε ρεαλιστικούς στόχους για την Κύπρο», προσθέτει ο Νίκος Κουγιάλης.

Στόχος της ΕΕ είναι να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων που να αφορά τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και των εκπομπών ρύπων, αερίων του θερμοκηπίου προς την ατμόσφαιρα, από όλα τα κράτη μέλη.

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...