Banner
Αρχική Μαστίγωσαν γυναίκα γιατί οδήγησε!

Μαστίγωσαν γυναίκα γιατί οδήγησε!

Share
Default Featured Image
Share

Μαστίγωσαν γυναίκα γιατί οδήγησε!
Καταδίκη γυναίκας επειδή τόλμησε να… οδηγήσει

woman-car

Μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τζέντα να μαστιγωθεί 10 φορές επειδή οδηγούσε.Η καταδίκη έρχεται δύο ημέρες αφότου ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές του 2015.

“Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το βασίλειο έχει δύο επίπεδα έκφρασης, ένα για το εξωτερικό και ένα τοπικό κατασταλτικό”, δήλωσε ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σήμερα ότι αυτή η καταδίκη “δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο”.

Το ότι καθυστερημένα επετράπη στις γυναίκες να ψηφίσουν στις εκλογές είναι καλό, αλλά αν είναι να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το μαστίγωμα επειδή προσπάθησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία, τότε οι εξαγγελθείσες “μεταρρυθμίσεις” του βασιλιά είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγες, δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική μουσουλμανική χώρα που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν.

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Λόφου και προχωρά...

Απόψεις

Kόκκινα Δάνεια και Κίτρινες Ρυθμίσεις:Όχι από τη μια ακρότητα στην άλλη

του Φοίβου Νικολαϊδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

O υποψήφιοι του Πράσινου Κόμματος της Κύπρου

Αλεξάνδρου Βασιλική Δρ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ Η Βασιλική...

Εκδηλώσεις

Δεντροφύτευση 3000 δέντρων στη Λόφου

Πότε: 19 Απριλίου 2026 11:00π.μ Χώρος συνάντησης :Δημοτικό Σχολείο Λόφου Η Πράσινη...