Banner
Αρχική Επικαιρότητα Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, συγχαίρει την Πράσινη Ασπίδα στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος
ΕπικαιρότηταΚύριες Ειδήσεις

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, συγχαίρει την Πράσινη Ασπίδα στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος

Share
Default Featured Image
Share

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, στο Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη» 

Όταν μιλούμε για το περιβάλλον, δεν μιλούμε μόνο για τα δάση, τα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά. Μιλούμε για τον άνθρωπο, την υγεία, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής. Είναι πλέον πασιφανές ότι η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι άμεσα συνυφασμένη, όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας στον πλανήτη. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, έχει οδηγήσει σε τεράστια παγκόσμια προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση των πολύτιμων υ άτινων πόρων μας, η εξαφάνιση φυτών, ζώων και εντόμων.
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας, αν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των οποιωνδήποτε αποφάσεων και επιλογών μας. Όλοι είμαστε μέρος της λύσης, ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές και κυβερνήσεις. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος που συνολικά και ατομικά έχουμε στ περιβάλλον.
Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, όπως η Πράσινη Ασπίδα, συμβάλουν τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτό. Τα θέματα τα οποία θίγονται μέσα από το έντυπο της Πράσινης Ασπίδας και μέσα από τις δράσεις της, είναι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί. Χειροπιαστό παράδειγμα είναι και η σημερινή εκδήλωση, η οποία προσθέτει το δικό της λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των μεγάλων, σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή περιβάλλοντος, στον εκδρομικό χώρο του πάρκου του Ξυλιάτου.
Συγχαίρω θερμά την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα» για την ευαισθησία και την όλη συμβολή της στις προσπάθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Nτύνουμε για 25η Χρονιά τη λεωφόρο Μακαρίου στα πράσινα!

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, βαδίζουμε μαζί για να μετατρέψουμε το μαύρο σε...

ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Φυτεύουμε ξανά την ελπίδα:2000 νέα δέντρα! Στην ακριτική κοινότητα Δένειας!

Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δένειας και σταθεροί...