Banner
Αρχική ΚΟΤ: Δημιουργία Τεχνητών Υφάλων και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

ΚΟΤ: Δημιουργία Τεχνητών Υφάλων και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

Share
Default Featured Image
Share
vithos1
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία διεθνών προδιαγραφών τεχνητών υφάλων, σε κατάλληλα οριοθετημένες περιοχές της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΚΟΤ αναφέρει πως η δημιουργία των υφάλων στοχεύει στον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με την προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού, αλλά και στην προστασία και εμπλουτισμό της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Συγκεκριμένα, ο ΚΟΤ χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου την αγορά των σκαφών Laboe και Nemesis ΙΙΙ, ενώ παράλληλα συνέβαλε οικονομικά μαζί με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και τον Δήμο Παραλιμνίου στην αγορά τρίτου σκάφους (Lady Thetis).

Τα σκάφη έχουν υποδειχθεί ως κατάλληλα για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, αρμόδιο κρατικό φορέα για τη δημιουργία Τεχνητών Υφάλων, στα πλαίσια υλοποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Τα τρία σκάφη τέθηκαν στην κυριότητα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών υπό μορφή δωρεάς, ώστε αφού τύχουν της δέουσας επεξεργασίας να ποντιστούν (βυθιστούν) σε οριοθετημένες περιοχές και να αποτελέσουν πυρήνα προσέλκυσης θαλάσσιας ζωής.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΕκδηλώσεις

Βότανα και μέλισσες στο επίκεντρο του 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη»

Η κυπριακή ύπαιθρος, ο φυσικός της πλούτος και οι δυνατότητες που δημιουργούνται...

Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...