Banner
Αρχική 4 συμβουλές εξοικονόμησης κατά τον εφοδιασμό βενζίνης

4 συμβουλές εξοικονόμησης κατά τον εφοδιασμό βενζίνης

Share
Default Featured Image
Share

petreleio

Στις μέρες μας η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα ουράνια. Για να μη βγαίνετε χαμένοι κατά τον γέμισμα στα πρατήρια διαβάστε προσεκτικά κάποιες μικρές έξυπνες συμβούλες, με μεγάλη χρησιμότητα… Σώστε τα λίτρα σας!

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί . Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 -ένα- λίτρο.

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ’ τις τρείς ταχύτητες/στάδια, – χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι ψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σ’ όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση. Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μην γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής. 

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

9o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ” Περιβάλλον Συγγνώμη”

Το φωνάζουμε ξανά την Κυριακή 03/8/2025. ” Περιβάλλον Συγγνώμη”! Κάνουμε τα λόγια...

Απόψεις

Kαταδίκη των επεισοδίων εις βάρος οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η Πράσινη Ασπίδα σε πλήρη συντονισμό με To Πράσινο Κόμμα της Κύπρου,...

UncategorizedΕπικαιρότητα

Διαγωνισμός αειφόρων δράσεων για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Είσαι εκπαιδευτικός ή διευθυντής/τρια  σε νηπιαγωγείο ή δημοτικό και στο σχολείο σου...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

9ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Πράσινης Ασπίδας

Έρχεται ξανά το φεστιβάλ που όλοι περιμένετε! Στις 3 Αυγούστου 2025 φωνάζουμε...