Banner
Αρχική Κρίστης Χασάπης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Κρίστης Χασάπης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Share
Share

kristis-chasapis

 Ο Κρίστης Χασάπης γεννήθηκε το 1959. Είναι κάτοχος πτυχίου στο Mechanical Engineering από το Πανεπιστήμιο George Washington και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Boston College των ΗΠΑ.

Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1993 και διδάσκει μεταξύ άλλων, «Banking and Financial Markets», «Money and Banking» και «Οικονομικά».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα τραπεζικά, στα διεθνή οικονομικά και στα μακροοικονομικά.

Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, έρευνες για το συνάλλαγμα εντός του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 διεθνή σεμινάρια σχετικά με θέματα Οικονομίας και συνεργάστηκε στη διοργάνωση διαφόρων διεθνών συνεδρίων. 

Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων, ως εκλελεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Σύγκλητο και μέλος του ΚΥΣΑΤΣ.

Ο κ. Χασάπης είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Χασάπη, διαμένουν στη Λευκωσία κι έχουν δύο παιδιά, ηλικίας οκτώ και έξι ετών.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΕκδηλώσεις

Βότανα και μέλισσες στο επίκεντρο του 10ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη»

Η κυπριακή ύπαιθρος, ο φυσικός της πλούτος και οι δυνατότητες που δημιουργούνται...

Κύριες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ” Χέρι με Χέρι – Περιβάλλον Συγγνώμη”

Τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, αγωνίζονται και δρουν....

UncategorizedΕκδηλώσεις

Bότανα, Μελισσοκομία και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Βιώσιμη επιχειρηματικότα στην ύπαιθρο

Μπορεί ένα μελίσσι να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός χωραφιού; Πώς μπορούν τα...