Banner
Αρχική «Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell

«Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell

Share
Default Featured Image
Share

944278

Στην προσωρινή ματαίωση κάθε δραστηριότητας για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική μέχρι και το τέλος του 2013 ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η είδηση δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς η εταιρεία είχε δεχτεί τεράστιες πιέσεις, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από μια σειρά γεγονότων τα οποία έδειξαν τα αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της αποβάθρας «Kulluk», η οποία παρέμεινε ακυβέρνητη για ημέρες, προκαλώντας «έμφραγμα» στη διεθνή κοινότητα και οργανώσεις που μάχονται για την προστασία της Αρκτικής (π.χ. «Greenpeace»)

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο στην Αρκτική, ωστόσο το πρόγραμμα εξορύξεων είναι μακροπρόθεσμο και θέλουμε να προχωρήσουμε μ’ ένα ασφαλή και μετρημένο τρόπο. Αυτή η απόφαση θα μας δώσει χρόνο να διασφαλίσουμε την ετοιμότητα του προσωπικού και την επάρκεια των μηχανισμών», εξήγησε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Shell.

Οι πρώτες άδειες στην επιχείρηση είχαν δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών των Η.Π.Α. το 2005 και αφορούσαν σε έρευνες στις βόρειες και βορειοδυτικές ακτές της Αλάσκας. Από εκείνη τη χρόνια η Shell ξόδεψε περίπου 4,5 δισ. ευρώ.



Share
Σχετικά Άρθρα
ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Nτύνουμε για 25η Χρονιά τη λεωφόρο Μακαρίου στα πράσινα!

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, βαδίζουμε μαζί για να μετατρέψουμε το μαύρο σε...

ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...