Home Uncategorized Αδεια λειτουργίας σε τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια από το Υπουργικό

Αδεια λειτουργίας σε τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια από το Υπουργικό

0
Αδεια λειτουργίας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια Frederick University, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αποφάσισε να χορηγήσει το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του, την 31η Ιανουαρίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι «η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στη βάση των εκθέσεων των ίδιων των Πανεπιστημίων και των ετήσιων εκθέσεων της Επιτροπής Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων».

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι «μέσα από αυτές τις εκθέσεις καταγράφεται η πορεία ανάπτυξης και η πρόοδος των τριών Ιδιωτικών Πανεπιστημίων από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, περίοδο κατά την οποία τα υπό αναφορά Ιδιωτικά Πανεπιστήμια λειτουργούσαν με αρχική άδεια λειτουργίας».

Αναφορικά με το θέμα του ύψους των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπενθυμίζει ότι εξέδωσε, στις 24 Νοεμβρίου 2011, σχετική Ανακοίνωση Τύπου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του φετινού ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, κανένας φοιτητής των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων δε θα καταβάλει για τις σπουδές του περισσότερα δίδακτρα από τα εγκεκριμένα κατά το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος».

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «ως εκ τούτου, το ύψος των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα κληθεί να καταβάλει κάθε φοιτητής για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, το οποίο θα υπολογιστεί στη βάση της χρέωσης ανά πιστωτική μονάδα, θα είναι εκείνο που αναγράφεται στους σχετικούς Οδηγούς Σπουδών των Πανεπιστημίων για τη χρονιά 2010-2011».

Τα πιο πάνω συμφωνήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους με τις ηγεσίες των τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Exit mobile version