Home Uncategorized Ακτομηχανική μελέτη για την παραλία Γεροσκήπου εκπονεί το Μετσόβιο

Ακτομηχανική μελέτη για την παραλία Γεροσκήπου εκπονεί το Μετσόβιο

0
Ακτομηχανική μελέτη που αφορά την περιοχή της παραλιακής ζώνης Γεροσκήπου θα εκπονήσει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετά από αίτημα του Δήμου Γεροσκήπου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδη, μετά την εφαρμογή μέτρων προστασίας της ακτής στην περιοχή της τουριστικής πλαζ, ο Δήμος προτίθεται να εφαρμόσει τα ίδια μέτρα και στην περιοχή των ξενοδοχείων.

«Στόχος μας», ανάφερε ο κ. Παυλίδης, «είναι όπως προστατευθεί η περιοχή από τις διαβρώσεις αλλά και οι παραλίες του Δήμου μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί ξενοδόχοι της τουριστικής περιοχής της Γεροσκήπου εξέφρασαν την προθυμία τους να επωμιστούν μέρος του κόστους για την κατασκευή των κυματοθραυστών, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη εκτελέσει κάποια έργα τα οποία θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούν να παραμείνουν ως έχουν, να ενισχυθούν ή να αφαιρεθούν για να τοποθετηθούν σε άλλο σημείο οι κυματοθραύστες. 

«Εμείς θα πράξουμε ότι καταδείξει η μελέτη», είπε. Τόνισε, επίσης, πως η τοποθέτηση των κυματοθραυστών έχει αποδείξει ότι λειτουργεί και αποδίδει. 
Το ζητούμενο, κατέληξε ο κ. Παυλίδης, είναι να σχηματιστεί αμμώδης παραλία όπως και στην πλαζ του ΚΟΤ, όπου ήδη τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και έχουν αρχίσει να φαίνονται.
Exit mobile version