Home Uncategorized Αλεπούδες στην περιοχή Αγλαντζιάς

Αλεπούδες στην περιοχή Αγλαντζιάς

0
Αρκετές αλεπούδες κάνουν τελευταία αμέριμνες τη βόλτα τους στην Αγλαντζιά, όμως μια από αυτές, φάνηκε άτυχη πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία της πνοή στην άκρη της λεωφόρου Ακαδημίας, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από τις κτηριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα γραφεία της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το άψυχο σώμα της αλεπούς, περισυνέλεξε συνεργείο καθαρισμού του τοπικού δήμου, μετά από σχετικό τηλεφώνημα που έκανε στην τοπική αρχή δημότης της Αγλαντζιάς. 

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, αλεπούδες υπήρχαν πάντοτε στην περιοχή, όμως επειδή κινούνται τις νύκτες, δεν γίνονταν εύκολα αντιληπτές από τους κατοίκους. «Τελευταία έχουμε αρκετές μαρτυρίες δημοτών της Αγλαντζιάς, που αναφέρουν ότι είδαν αλεπούδες να περιφέρονται στις γειτονιές τους», προσθέτει ο Κύπρος Βουδιάς, ανώτερος υγειονομικός επιθεωρητής του δήμου. 

Όπως υποστηρίζει, οι αλεπούδες κινούνται συνήθως στις παλιές γειτονιές της Αγλαντζιάς, εκεί όπου παλαιότερα υπήρχαν κοτέτσια σε σπίτια και κάποιες από αυτές, έχουν τις φωλιές τους μέσα στην κα- τοι- κημένη περιοχή. «Δημότης μας που εντόπισε φωλιά αλεπούς κοντά στο σπίτι του, την έθεσε την προστασία του και της πρόσφερε τό και νερό όταν αργότερα αυτή γέννησε, πρόσφερε του ιδίου επιπέδου φροντίδα και στα αλεπουδάκια της», μαρτυρεί. 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βουδιά, κανένας κάτοικος δεν παραπονέθηκε μέχρι σήμερα για την παρουσία των αλεπούδων δίπλα από τα σπίτια τους  ουδέποτε ο δήμοςκατέγραψε  ζημιές που προκλήθηκαν  από αυτές. 

Κάποιοι από τους κατοίκους χαρακτηρίζουν την παρουσία των  αλεπούδων δίπλα από τα σπίτια τους «ευχάριστη νότα», ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι εντόπισαν ζώα του συγκεκριμένου είδους να κινούνται ακόμη και στις κεντρικές πλατείες της παλιάς Αγλαντζιάς κατά τις πρωινές ώρες. Ο Ανδρέας Χρίστου εξάλλου, εκπρόσωπος τύπου του Τμήματος Δασών, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχουν αλεπούδες στην Αγλαντζιά. «Δεν είναι κακό που υπάρχουν τα συγκεκριμένα ζώα δίπλα στον άνθρωπο. Επειδή δεν υπάρχουν κοτέτσια, τρώνε ποντίκες, λαγούς, πέρδικες από το γειτονικό δάσος. Είναι εντελώς άκακες για τον άνθρωπο», προσθέτει.
Exit mobile version