Banner
Αρχική Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας

Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας

Share
Default Featured Image
Share
tarantoules
Εννιά νέα είδη δενδρόβιας ταραντούλας ανακαλύφθηκαν στη Βραζιλία. Τα τέσσερα είδη ανήκουν στο γένος «Typhochlaena», που θεωρείτο εξαφανισμένο.
Τα ευρήματα καταδεικνύουν πόσο περιορισμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι γνώσεις μας για τη χλωρίδα και την πανίδα του Δάσους του Ατλαντικού στη Βραζιλία.


«Αντί για επτά είδη που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα στην περιοχή, τώρα έχουμε 16», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Rogério Bertani, από το Ινστιτούτο Butantan στο Σάο Πάολο.

Οι δενδρόβιες ταραντούλες ζουν στα τροπικά δάση της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, καθώς επίσης και σε περιοχές της Καραϊβικής.
Σε γενικότερες γραμμές έχουν ελαφρύτερο σκελετό, λεπτότερο σώμα και μακρύτερα πόδια από τα υπόλοιπα είδη ταραντούλας έτσι ώστε να προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον των οικοτόπων τους.

Η μεγαλύτερη επιφάνεια στο τέλος των ποδιών τους τις βοηθά να σκαρφαλώνουν εύκολα, ενώ ο ελαφρύς σκελετός τους τους χαρίζει ευκινησία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το δηλητήριο της ταραντούλας θα μπορούσε να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου.

Share

Πρόσφατα Άρθρα

Εκδηλώσεις

Απόψεις

Απόψεις

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά Άρθρα
Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Above the clouds

1η Μαρτίου 2026 Η Πράσινη Ασπίδα συμμετέχει στο φεστιβάλ Above the Clouds...

Κύριες Ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ολοκληρώθηκαν με τερράστια επιτυχία οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις σε Σούνι- Ζανακιά...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Η Πράσινη Ασπίδα, ενώνει δυνάμεις με το Κοινότικό Συμβούλιο Σουνίου-Ζανακιάς και ξεκινά...

Κύριες Ειδήσεις

Από το Μαύρο στο Πράσινο: H Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...