Home Uncategorized Απεργία σε συσκευαστήρια πατατών στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Απεργία σε συσκευαστήρια πατατών στην ελεύθερη Αμμόχωστο

0

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατήλθαν οι 100 περίπου εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια πατατών σε Λάρνακα, Βρυσούλες και Λιοπέτρι. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 22% των μισθών τους και την περικοπή των απολαβών τους σε άλλα ωφελήματα, όπως υπερωρίες κλπ. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πενήντα περίπου εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από ιδιωτικό συσκευαστήριο στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ Χριστάκης Δημήτρη, «οι εργαζόμενοι ζητούν από την πολιτεία να θεσμοθετήσει αυστηρότερες ποινές εναντίον της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης εργοδότησης, ώστε να κατοχυρωθεί η εργασία των νομίμων εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών Ανδρέας Κάρυος διαμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη κι ότι αν δεν υπαναχωρήσουν στα αιτήματά τους, τα συσκευαστήρια πατατών θα κλείσουν».  

Exit mobile version