Home Uncategorized Αρχίζει από σήμερα να επαναλειτουργεί (μερικώς) το Βασιλικό

Αρχίζει από σήμερα να επαναλειτουργεί (μερικώς) το Βασιλικό

0

 

Στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που δόθηκαν από την ΑΗΚ στην ΡΑΕΚ αρχίζει από σήμερα Τετάρτη η μερική επαναλειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό. Έντεκα μήνες μετά την καταστροφή του σταθμού, σίγουρα η αυριανή ημέρα είναι πολύ συμβολική. Πέραν φυσικά της ουσιαστικής και πραγματικής συνεισφοράς των 75 MW στο ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει και ο δεύτερος αεριοστρόβιλος (75 MW) της μονάδας 5 και τέλη Αυγούστου ο ατμοστρόβιλος της ίδιας μονάδας που θα καταστήσει και την παραγωγή πιο οικονομική. Τέλη Ιουλίου και τέλη Αυγούστου τοποθετείται η λειτουργία των δύο αεριοστρόβιλων της μονάδας 4, συνολικής ισχύος 150 MW.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Μονάδα 5 δεν λειτούργησε κανονικά πριν το δυστύχημα της 11ης Ιουλίου, καθώς δεν πρόλαβε να παραδοθεί κανονικά στην ΑΗΚ από τους εργολάβους. Μόλις είχε τεθεί σε πιλοτική λειτουργία συνέβη η έκρηξη που τίναξε στον αέρα τον σταθμό. Τώρα θα μπει σε κανονική λειτουργία και δεν αποκλείεται να δούμε να γίνονται και τα… εγκαίνιά της.
Exit mobile version