Home Uncategorized Αρχίζει σύντομα η αποκατάσταση της παραλίας του Κόλπου των Κοραλλίων

Αρχίζει σύντομα η αποκατάσταση της παραλίας του Κόλπου των Κοραλλίων

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πέγειας άνοιξε τις προσφορές για τα έργα άντλησης της άμμου από τη θάλασσα και επέλεξε την εταιρία που θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της παραλίας του Κόλπου των Κοραλλίων, έναντι περίπου 50,000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του  ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης ανέφερε ότι «για να αρχίσουν τα έργα αναμένουμε τις απόψεις και απαντήσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, της Επαρχιακής Διοίκησης και του Τμήματος Αλιείας».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πέγειας, ο εργολάβος θα επιστρώσει την άμμο στην παραλία που καλύπτει έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

«Οι εργασίες στην παραλία θα γίνονται τμηματικά και θα καταβληθεί προσπάθεια για την όσο το δυνατό λιγότερη πρόκληση οχληρίας», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις τους  καταστηματάρχες τόνισαν ότι ενώ έχει αρχίσει η θερινή τουριστική περίοδος δεν υπάρχει κίνηση στην περιοχή λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η διάβρωση. Σύμφωνα με επιχειρηματίες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το χειμώνα, η άμμος έχει αποτραβηχτεί από την παραλία και έχει μεταφερθεί σε βάθος 100 περίπου μέτρων από την ακτή με αποτέλεσμα η κίνηση στην περιοχή να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο κ. Ακουρσιώτης ζήτησε την κατανόηση των επιχειρηματιών καθώς και των επισκεπτών και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα η παραλία θα είναι στα γνώριμα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δύο κέντρων αναψυχής και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης τους, διαβεβαίωσε ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα βρεθεί λύση.

Exit mobile version