Home Uncategorized Ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

Ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

0

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κινδύνων από την θαλάσσια ρύπανση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου στην Κρήτη άσκηση επί χάρτου -βάσει του διακρατικού Προγράμματος NEREIDs- με τη συμμετοχή Κυπρίων, Βέλγων και Ολλανδών για την την προστασία της Μεσογείου.

Σκοπός της άσκησης, ήταν να ελεγχθούν και να βελτιωθούν ενέργειες που αφορούν στην ετοιμότητα και την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και υλικού. Επίσης, δοκιμάστηκαν νέα συστήματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και διαχείρισης ατυχημάτων θαλάσσιας ρύπανσης.

Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης προσομοιώθηκε ένα πιθανό σενάριο σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης και αναζητήθηκε η διεθνής συνδρομή.

«Με τη σημερινή άσκηση επί Χάρτου που πραγματοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης -με βάση το Πρόγραμμα ΝEREIDs- θα δείξουμε πως θα μπορεί η Ελλάδα και με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων που διαθέτουν την τεχνογνωσία, να αντιμετωπίσει τους τυχόν επερχόμενους κινδύνους», εξήγησε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης.

Exit mobile version