Home Uncategorized Αυστραλία: Σφαγιάζουν τις καμήλες για να μειώσουν τον πληθυσμό τους

Αυστραλία: Σφαγιάζουν τις καμήλες για να μειώσουν τον πληθυσμό τους

0

Κατά 25% μειώθηκε τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των άγριων καμηλών στην Αυστραλία, εξαιτίας της ξηρασίας και της σφαγής των ζώων. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Πρόγραμμα Διαχείρισης Καμηλών της Αυστραλίας, πριν λίγα χρόνια ο πληθυσμός τους έφτανε το ένα εκατομμύριο, όμως σήμερα έχει μειωθεί στα 750.000 άτομα.

Λόγω της σοβαρής περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλούν οι καμήλες, το 2010 η κυβέρνηση της Αυστραλίας υιοθέτησε πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού τους. Στόχος του Προγράμματος Διαχείρισης Καμηλών της Αυστραλίας είναι η μείωση του πληθυσμού τους, σφαγιάζοντας και πουλώντας το κρέας τους.

Με ελάχιστους θηρευτές να τις απειλούν και τεράστιες εκτάσεις για να περιπλανηθούν, οι άγριες καμήλες, που εισήχθησαν στην Αυστραλία το 1800, ασκούν μεγάλες πιέσεις στα ενδημικά είδη μειώνοντας τις πηγές τροφίμων και καταστρέφοντας τους οκοτόπους. Μάλιστα εκτιμάται ότι το οικονομικό κόστος από τη συρρίκνωση των περιοχών βόσκησης ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

«Την περίοδο 2001 και 2008 υπολογίζαμε ότι υπήρχαν ένα εκατομμύριο καμήλες στην άγρια φύση», δήλωσε ο Jan Ferguson από τη ΜΚΟ «Ninti One», που διαχειρίζεται το πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού των καμηλών. «Από τότε ωστόσο, σημειώθηκαν μεγάλοι περίοδοι ξηρασίας, το πρόγραμμα περιορισμού των καμηλών άρχισε να λειτουργεί και οι τεχνικές παρακολούθησης του πληθυσμού τους βελτιώθηκαν», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι σήμερα ανέρχονται περίπου σε 750.000 άτομα.

Πηγή: econews

Exit mobile version