Home Uncategorized Αύξηση του καρκίνου και στην Κύπρο προβλέπει παγκόσμια οργάνωση

Αύξηση του καρκίνου και στην Κύπρο προβλέπει παγκόσμια οργάνωση

0
Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι αναγκαίο να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, αλάτι και λίπη με στόχο να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Αντικαρκινικής Έρευνας.

Η Οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των Βρετανών που θα προσβληθεί από τον καρκίνο θα αυξηθεί κατά 400 χιλιάδες μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, για την πιθανή αύξηση κρουσμάτων καρκίνου σε όλες τις χώρες της ΕΕ μέχρι το 2030 το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει την 16η κατ’ αναλογία αύξηση, η Ιρλανδία τη μεγαλύτερη με 72%, ακολουθούμενες από την Κύπρο με 55%, το Λουξεμβούργο με 53% και τη Μάλτα με 49%.

Η Οργάνωση καθορίζει τη γεροντική ηλικία ως τον κυριότερο παράγοντα για την αύξηση των κρουσμάτων επειδή ο καρκίνος προσβάλλει κυρίως άτομα άνω των 60.

Συμβουλεύει ωστόσο ότι η βελτίωση του τρόπου ζωής, όπως με καλύτερη διατροφή, η διατήρηση κανονικού βάρους και η φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη όλων των τύπων καρκίνου κατά ένα τρίτο.

Exit mobile version