Home Uncategorized Γιγάντιος τόνος αναποδογύρισε τη βάρκα ψαρά

Γιγάντιος τόνος αναποδογύρισε τη βάρκα ψαρά

0

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία του 54χρονου ψαρά Anthony Wichman από τη Χαβάη, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί όταν ένας γιγάντιος κιτρινόπτερος τόνος, βάρους 150 κιλών, ανέτρεψε τη βάρκα του.

Ο 54χρονος νόμιζε ότι είχε πιάσει το ψάρι της ζωής του όταν ο τόνος έφαγε το δόλωμα, ανοιχτά του νησιού Καουάι.

Ωστόσο όταν ο Wichman προσπάθησε να τραβήξει τον τόνο από τη θάλασσα, η βάρκα του, μήκους 4,2 μέτρων, ανατράπηκε από το βάρος και ο ψαράς βρέθηκε στον ωκεανό.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν το πόδι του μπλέχτηκε στην πετονιά και το γιγάντιο ψάρι άρχισε να τον τραβά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τελικά ο 54χρονος κατάφερε να απελευθερωθεί και να σκαρφαλώσει στο σκάφος του, που δεν είχε αναποδογυρίσει τελείως.Αμέσως τηλεφώνησε στη γυναίκα του, η οποία ενημέρωσε την ακτοφυλακή, που ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης.

Ο Wichman εντοπίστηκε μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου και στο σημείο έφτασε ελικόπτερο. Η περιπέτεια του 54χρονου έληξε χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Φίλοι του ψαρά τράβηξαν τη βάρκα του στην ακτή, ενώ το ψάρι ήταν ακόμα προσκολλημένο σε αυτή.Παρά το μικρό προσδόκιμο ζωής του, 6 με 7 χρόνια, ο κιτρινόπτερος τόνος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 1,8 μέτρα και σε βάρος τα 180 κιλά.

Exit mobile version