Home Uncategorized Διακόσιες και πλέον υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης

Διακόσιες και πλέον υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης

0
Περίπου 202 υποψηφιότητες για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2012 έχουν κατατεθεί στην επιτροπή η οποία το απονέμει, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας NRK.

Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η ηγέτις της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμόσενκο, η Αιγύπτια χριστιανή Μάγκι Κόμπραν, η οποία ηγείται της οργάνωσης βοήθειας Stephen’s Children, τόνισε η ίδια πηγή. Επίσης περιλαμβάνεται και η ρωσική ανθρωπιστική οργάνωση Memorial και η ιδρύτριά της Σβιετλάνα Γκανούσκινα.
 
Στον κατάλογο των υποψηφίων υπάρχουν ο Κουβανός αντιφρονούντας Οσκαρ Ελίας Μπίσετ και η Χορωδία Πολιτισμών της Αντάκειας, που αποτελείται από μέλη μειονοτήτων. Η πενταμελής Νορβηγική επιτροπή Απονομής των Νομπέλ δεν έχει επιβεβαιώσει τον τελικό αριθμό των υποψηφιοτήτων, καθώς ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για την επικύρωσή τους, κατά την οποία είναι δυνατόν να προσθέσει και δικούς της υποψήφιους.
 
Ο νικητής του βραβείου ανακοινώνεται συνήθως στις αρχές Οκτωβρίου.
 
Το περυσινό βραβείο μοιράστηκαν η Πρόεδρος της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον-Σίρλιφ με τη συμπατριώτισσά της Λέιμα Γκμπόουι και την μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Υεμένη, Ταουακούλ Κάρμαν. 
 
Η τριάδα περιλαμβανόταν στα 241 ονόματα που είχε εξετάσει η επιτροπή.

Exit mobile version