Home Uncategorized Δυσφορία στις Τάξεις των Πατατοπαραγωγών

Δυσφορία στις Τάξεις των Πατατοπαραγωγών

0
ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Ακόμη να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις
 
Επάνοδό τους στους δρόμους, αποφάσισαν σε πολύωρη συγκέντρωσή τους στη Σωτήρα οι πατατοπαραγωγοί, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός, όπως ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση επικαλούμενη την οικονομική κρίση δεν τους καταβάλλει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, τις χρονιές 2009 και 2010.
 
Στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν βουλευτές, αντιπρόσωποι όλων των αγροτικών οργανώσεων πλην της ΕΚΑ, αναφέρθηκε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην καταγραφή και στην αναγνώριση των ζημιών των πατατοπαραγωγών, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, στη συνέχεια επέδειξε αδιαφορία λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Αναφέρθηκε επίσης ότι αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Πατατοπαραγωγών είχε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία είχαν εξηγήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ το αίτημα της για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πατατοπαραγωγών Νίκος Βάσιλας ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν καταστραφεί και έπαθαν μεγάλες ζημιές από αυτή τη δουλειά. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε όπως δώσουμε μια δυναμική στην διεκδίκησή των αιτημάτων μας, με την εξαγγελία μιας προειδοποιητικής ειρηνικής διαμαρτυρίας, για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανένα».
 
Πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε πως με αυτή μας την ειρηνική διαμαρτυρία η κυβέρνηση ίσως αλλάξει γνώμη και αποφασίσει ότι δεν είναι η μικρή βοήθεια που θα δώσει στους πατατοπαραγωγούς που θα σώσει την οικονομία μας. Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε αποφασίσει ότι σε μεταγενέστερο χρόνο να βγούμε σε μια πιο δυναμική διαμαρτυρία μέχρις ότου δικαιωθούμε» είπε. Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να σταθεί στο πλάι των πατατοπαραγωγών στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την γεωργική παραγωγή».
 
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο ΓΓ του «Παναγροτικού» Νεκτάριος Κάρυος ανέφερε ότι η υπομονή των πατατοπαραγωγών έχει εξαντληθεί μετά από δεκαέξι μήνες «εμπαιγμού και κοροϊδίας απο την Κυβέρνηση», αναφορικά με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών του 2009-2010.
 
«Η προοπτική των δυναμικών κινητοποιήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κάρυος, «ξεπροβάλλει ως η μόνη διέξοδος, για να πεισθεί η Κυβέρνηση να πληρώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες πατατοπαραγωγούς».
 
Είπε ότι μετά την επιβεβαίωση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων πως οι κανονισμοί της ΕΕ παρείχαν εξ’ αρχής την ευχέρεια γρήγορης ολοκλήρωσης της διαδικασίας πληρωμής και παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς των αρμόδιων αρχών, οι πατατοπαραγωγοί ένιωσαν οργή. Το γεγονός αυτό, είπε, δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια, πέραν των δυναμικών διεκδικήσεων.
Exit mobile version