Banner
Αρχική Ειδήσεις

Ειδήσεις

Share
Default Featured Image
Share

Καθόλου ικανοποιητική η πληρότητα των φραγμάτων

kouris17

Καθόλου ικανοποιητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση πληρότητας των φραγμάτων λόγω της φετινής ανομβρίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Α` Λειτουργού Υδάτων Ανδρέα Μανώλη στο ΚΥΠΕ, “η πληρότητα όλων των φραγμάτων είναι 37% σε σύγκριση με 73% που ήταν πέρσι την ίδια ημέρα, αλλά στα φράγματα που είναι διασυνδεδεμένα με το σχέδιο του Νοτίου Αγωγού, που είναι τα πιο σημαντικά, η σημερινή πληρότητα είναι 25% σε σύγκριση με 66% πέρσι”.


Το φράγμα του Κούρρη χωρητικότητας 115,000 Ε.Κ.Μ. έχει πληρότητα 29,4% σε σύγκριση με 77,3% της αντίστοιχης. Ο Ασπρόκρεμμος χωρητικότητας 52,375 έχει πληρότητα 68,0% σε σύγκριση με 93,7% πέρσι. Στο Κανναβιού χωρητικότητας 17,168 η πληρότητα είναι 60,8% σε σύγκριση με 85,4%. Της Ευρέτου χωρητικότητας 24,000 έχει πληρότητα 66,8% σε σύγκριση 88,4%.

Απαισιόδοξη εικόνα παρουσιάζουν και τα φράγματα της Καλαβασού, Λευκάρων, Διπόταμου, Γερμασόγειας, Αρμίνου, Πολεμιδιών, Μαυροκάλυμπου και Βυζακιάς.


Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...