Home Uncategorized Εκστρατεία για αδέσποτα και κατοικίδια από τον Δήμο Κ. Πολεμιδιών

Εκστρατεία για αδέσποτα και κατοικίδια από τον Δήμο Κ. Πολεμιδιών

0
Με στόχο την καλλιέργεια συνείδησης και αγωγής στους πολίτες, ο Δήμος των Κάτω Πολεμιδιών, αρχίζει σπό σήμερα η εκστρατεία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών για τη σωστή μεταχείριση των κατοικίδιων ζώων, με την ονομασία «Αγαπώ τα ζώα, το αποδεικνύω».

Ήδη έχει γίνει σχετική ανακοίνωση της τοπικής αρχής, στην οποία γίνεται ενημέρωση για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από τον Δήμο, όχι μόνο για να προστατευτούν τα αδέσποτα, αλλά και για τη σωστή μεταχείριση των κατοικίδιων από τους κατόχους τους.

Συγκεκριμένα υποδεικνύονται στους κατόχους ζώων οι νομικές τους ευθύνες όσον αφορά τη σωστή διαβίωση των ζώων, ενώ σε ειδικές εξορμήσεις από την υπηρεσία του Δήμου θα γίνονται εξώδικες καταγγελίες σε όσους εντοπιστούν να αφήνουν τα ζώα τους να αφοδεύουν σε πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους.

Παράλληλα ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αδέσποτων ζώων “Άργος”, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στις συνοικίες, προσφέροντας φιλοξενία στο καταφύγιο, ενώ ως μέτρο διαμόρφωσης συνείδησης, θα προσφέρονται δωρεάν σακουλάκια και φτυαράκια προς τους ιδιοκτήτες ζώων για περισυλλογή περιττωμάτων.
Exit mobile version