Home Uncategorized Εκσυγχρονισμός ζωολογικού κήπου της Λεμεσού

Εκσυγχρονισμός ζωολογικού κήπου της Λεμεσού

0
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
«Γενναιόδωρη προσφορά στο περιβάλλον»

Χορηγία 100 χιλιάδων ευρώ έλαβε σήμερα από την Τράπεζα Κύπρου ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο των προσπαθειών συγκέντρωσης του αναγκαίου κονδυλίου για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ζωολογικού κήπου της πόλης, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου για την «γενναιόδωρη χορηγία που αποτελεί ουσιαστική και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια μας αυτή, που αφορά τα εγγόνια και τα παιδιά των εγγονών μας». Εξέφρασε, επίσης, τις θερμές ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου και της πόλης γενικότερα, για τη διαχρονική στήριξη της Τράπεζας Κύπρου και τις άριστες σχέσεις της με τον Δήμο Λεμεσού, υπενθυμίζοντας ότι πριν από 10 περίπου χρόνια, η τράπεζα χορήγησε 50 χιλιάδες λίρες για το έργο φωταγώγησης του ιστορικού υδατόπυργου της πόλης.

Αναφερόμενος στο έργο για ανακατασκευή και αναβάθμιση του ζωολογικού κήπου, ο κ. Χρίστου είπε πως η σχετική απόφαση που έλαβε το 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν επιβεβλημένη, αφού οι εγκαταστάσεις είχαν μέση ηλικία 30 χρόνων και χρειάζονταν ανανέωση και αναδιάταξη, δεδομένου και του επαναπατρισμού των εναπομεινάντων μεγάλων ζώων, όπως τα λιοντάρια, οι αρκούδες και οι λεοπαρδάλεις, που ολοκληρώθηκε το 2009.

Τα σχέδια εκπονήθηκαν από ειδικό επιστήμονα και καταρτίστηκε ο κατάλογος των ζώων που θα φιλοξενούνται στο νέο ζωολογικό κήπου και ο οποίος περιλαμβάνει είδη της κυπριακής πανίδας αλλά και μικρά εξωτικά ζώα, πουλιά και ερπετά, κατάλληλα για τους διαθέσιμους χώρους και για τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ληφθεί η συγκατάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών. Για την εξεύρεση του απαιτούμενου ποσού εκτέλεσης του έργου, που άρχισε το καλοκαίρι του 2010 και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2011, ο Δήμος Λεμεσού βασίζεται αποκλειστικά στη στήριξη και συμπαράσταση οργανισμών, φορέων και δωρητών.

Νιώθουμε ικανοποίηση.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε πως η συνεισφορά της Τράπεζας εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς της προς το κοινωνικό σύνολο και συγκεκριμένα στον τομέα του Περιβάλλοντος που είναι ο τέταρτος άξονας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συγκροτήματος, παράλληλα με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Παιδεία. «Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που ως Τράπεζα Κύπρου συμβάλλουμε ώστε να λειτουργήσει ο Ζωολογικός Κήπος της Λεμεσού με προδιαγραφές ανάλογων πάρκων της Ευρώπης, πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και την ίδια στιγμή συμβάλλοντας στη σωστή ενημέρωση για την πανίδα του τόπου μας», συμπλήρωσε.

Μεγάλη χαρά προσέφερε στους κάτοικους της Λεμεσού η χορηγία 100 χιλιάδων ευρώ της Τράπεζας Κύπρου για τον εκσυγχρονισμό του ζωολογικού κήπου της πόλης.


Exit mobile version