Home Uncategorized Εκτός λειτουργίας παραμένει ο αξονικός τομογράφος στη Λεμεσό

Εκτός λειτουργίας παραμένει ο αξονικός τομογράφος στη Λεμεσό

0

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και το Υπουργείο Υγείας τρέχει για να βρει λύσεις, αφού ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Λεμεσού, ο οποίος αγοράστηκε το 2006, βγήκε εκτός λειτουργίας και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

Η βλάβη παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες και, όπως ήταν φυσικό, ο αξονικός τέθηκε εκτός λειτουργίας. Αυτό είχε βεβαίως ως αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς του Νοσοκομείου Λεμεσού να παραπέμπονται για εξέταση στα νοσοκομεία των υπόλοιπων πόλεων (με όση ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό) και τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα, από τον οποίο το Υπουργείο Υγείας αγοράζει υπηρεσίες.

Επί της ουσίας του ζητήματος, το Υπουργείο Υγείας απλώς προσπαθεί να βρει τη λύση. Από πλευράς των χειριστών του αξονικού έχει ήδη αποφασιστεί (κατόπιν μελέτης), ότι ο εξοπλισμός δεν μπορεί να επανέλθει. Από πλευράς του προμηθευτή, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τη συντήρηση του εξοπλισμού, επικρατεί η άποψη ότι ο αξονικός μπορεί να επιδιορθωθεί και το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται στην αναμονή, αφού η οποιαδήποτε απόφασή του εξαρτάται από το πόρισμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο, είτε για να προχωρήσει στην αγορά άλλου αξονικού τομογράφου είτε για να προωθήσει την επιδιόρθωσή του (με βάση τον ισχυρισμό του προμηθευτή), θα πρέπει να λάβει γραπτώς την απόφαση που θα προκύψει από την έρευνα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, η οποία θα αποφασίσει για το κατά πόσο ο εξοπλισμός μπορεί ή όχι να επαναλειτουργήσει.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, στο Νοσοκομείο Λεμεσού θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των μελών του προσωπικού, αφού για να παραπεμφθεί κάποιος σε άλλο κρατικό νοσηλευτήριο πρέπει να εντοπιστεί τμήμα αξονικού τομογράφου το οποίο να έχει χρόνο για επιπρόσθετους ασθενείς. Έτσι, προς το παρόν οι ασθενείς της Λεμεσού ταξιδεύουν προς πάσα κατεύθυνση, ανάλογα με ποια πόλη έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους.  

Exit mobile version