Home Uncategorized Ελέφαντας σκότωσε λαθροθήρα

Ελέφαντας σκότωσε λαθροθήρα

0

Το άψυχο σώμα ενός λαθροθήρα, ο οποίος καταπατήθηκε από ελέφαντα ενώ προσπαθούσε να τον σκοτώσει, εντόπισαν οι Αρχές της Ζιμπάμπουεστο Εθνικό Πάρκο Τσαράρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα είχε συλληφθεί ο συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλο ένα άτομο, για παράνομη κατοχή όπλου.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες, καθώς και εκείνος που ποδοπατήθηκε από τον ελέφαντα, «επισκέφτηκαν το πάρκο με μοναδικό σκοπό τη λαθροθηρία».

Οι ελέφαντες έχουν εκπληκτική μνήμη και λέγεται ότι τα ζώα που έχουν χάσει μέλη της αγέλης τους από λαθροθήρες θυμούνται και αναγνωρίζουν την απειλή.

Τα τελευταία χρόνια η λαθροθηρία ελεφάντων και ρινόκερων στα καταφύγια άγριας ζωής της Αφρικής έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω της μεγάλης ζήτησης για ελεφαντόδοντο και κέρατα στη μαύρη αγορά.

Οι δασοφύλακες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν κηρύξει μάχη κατά της λαθροθηρίας στην Αφρική, ωστόσο οι εκτάσεις που καλούνται να προστατέψουν είναι τεράστιες, ενώ οι λαθροθήρες είναι αδίστακτοι και τη νύχτα σκοτώνουν ζώα ακόμα και μέσα στα εθνικά πάρκα.

Exit mobile version