Home Uncategorized Ελπίδα για καλύτερη ζωή

Ελπίδα για καλύτερη ζωή

0
ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΟΙ  
«ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΚΥΠΡΟΣ»
Ελπίδα για καλύτερη ζωή. 

Μέλη της οργάνωσης ”Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος” μετέβησαν για αποστολή στην Κένυα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, στην αποστολή δόθηκε έμφαση στην ιατρική εξέταση των παιδιών του προγράμματος Αναδοχής εκ του Μακρόθεν, το οποίο λειτουργούν στην Κένυα εδώ και δύο χρόνια με την οικονομική συμβολή των «αναδόχων χορηγών», οι Εθελοντές Γιατροί. Αυτή τη στιγμή επωφελούνται από το πρόγραμμα 622 παιδιά και στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών εξασφαλίζοντας την σίτιση, εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη τους.

Κατά την αποστολή έγινε διαμοιρασμός δώρων στα παιδιά, τα οποία έστειλαν οι ανάδοχοι-χορηγοί και τα οποία ανέλαβε η οργάνωση να μεταφέρει και να διανέμει στο κάθε παιδί. Συγχρόνως, έγινε έλεγχος του έργου οικοδόμησης του Ορφανοτροφείου που ανεγείρει η οργάνωση στην Κένυα και το οποίο έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με την αποπεράτωση του, που αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι, θα δοθεί η δυνατότητα στέγασης και φροντίδας σε εκατόν παιδιά. Έγινε, επίσης, η επίβλεψη λειτουργίας του ιατρικού κέντρου στην Ριρούτα, που εξόπλισε και επιχορηγεί η οργάνωση εδώ και μερικά χρόνια. Στο ιατρικό κέντρο λειτουργούν Μικροβιολογικό εργαστήριο, Παιδιατρικό τμήμα και Οδοντιατρείο.

Την αποστολή της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος» αποτελούν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Δρ Γιώργος Γεωργίου, η Ταμίας, Φωτορεπόρτερ Κάτια Χριστοδούλου και ο Φωτογράφος Παύλος Βρυωνίδης. Επίσης, συμμετέχουν οι Παιδίατροι Δρ Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου, Βουλευτής, και η Δρ Μαργαρίτα Ονουφρίου, η Οδοντίατρος Όλγα Σοφοκλέους, οι νοσηλευτές Μαίρη Βαμβακοπούλου και Φιλόθεος Κλεόπας, ο εργολάβος Πέτρος Ιωάννου για την επίβλεψη της ανέγερσης του ορφανοτροφείου και η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Ανδρη Δανιήλ.

Προσφορά υπηρεσιών.

Η αποστολή επέβλεψε και προσέφερε υπηρεσίες στο ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στη την Μητρόπολη της Ριρούτα, το οποίο εξοπλίστηκε πριν 6 χρόνια από την οργάνωση και διαθέτει μικροβιολογικό εργαστήριο, οδοντιατρείο και παιδιατρικό τμήμα, είπε, αναφέροντας πως από την οργάνωση επιχορηγούνται οι μισθοί των γιατρών που είναι ντόπιοι.

Το κέντρο εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής με πολύ χαμηλή επιβάρυνση για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, εξήγησε. Η ταμίας της οργάνωσης Κάτια Χριστοδούλου είπε ότι στο πλαίσιο της αποστολής φωτογραφήθηκαν 80 παιδιά που θα μπουν στο πρόγραμμα αναδοχής εκ του μακρόθεν και περιμένουν τους αναδόχους τους.


Exit mobile version